Ügyfélkapu  

   

Agrártanácsadás 2.0 – az értékteremtés csúcsán

 

 

Tisztelt régi és új Partnereink!

 

 

Minden fejlődő vállalkozás/vállalat életében vannak sorsfordító időszakok. Ennek apropóján az EURO-ECO Csoport igazgatóságának vezetőjeként személyesen tájékoztatom Önt is azokról a korszakalkotó eredményekről, amelyek az elmúlt évek közös munkájának köszönhetőek.

 

Több mint 23 éve dolgozunk együtt sok ezer gazdálkodó egységgel, amely eredményeként megvalósult öt egyetemi oktató álma az értékteremtő tanácsadói munkáról. Mára ez a közös érték országosan elérhető, naponta bizonyítva létjogosultságát.

 

Elért sikereink azonban nem tehetnek minket önelégültté. Az elmúlt időszakban új tendenciák és azokból adódó lehetőségek látszanak, az elsősorban középvállalkozási/vállalati méretekben működő partnereink fejlesztései területén. Ezeket az egész világon tapasztalható tendenciákat nem hagyhatjuk figyelmen kívül, ha a közösen elérteket fenntarthatóvá, biztonságossá és eredményesebbé kívánjuk tenni.

 

A tanácsadás területén komoly fejlesztések után alkalmassá váltunk egy olyan, nemzetközileg is figyelemre méltó agrárstratégiai üzlet-támogató szolgáltatásra, amelyet alkalmazva partnereink gazdasági versenyelőnyre tesznek szert a rendszeren kívül állókkal szemben. Ez az együttműködés lényegesen fenntarthatóbbá, biztonságosabbá és eredményesebbé teszi tevékenységüket.

 


 

Lássuk röviden a konkrétumokat:

 

1. A legbüszkébbek arra vagyunk, hogy az európai Üzleti Támogató Szolgáltatás-rendszer (Business Assistance System) magyarországi adaptációját sikerült az agrárterületre is megvalósítanunk. Ennek a rendszernek a lényege, hogy a vállalkozások/vállalatok fejlődését gyakorlatilag teljes palettán tudjuk támogatni, elsősorban stratégai tanácsadási aspektusból. A rendszer 3 eleme: az Agrárvállalkozási Biztonsági Háló, a Tulajdonosi Támogató Program és a Menedzsment Támogató Program.

 

2. A méltán sikeres Agrárszaktanácsadási és Pályázati Divíziónk munkáját újraértelmeztük. Ezeket a szolgáltatási egységek összevonva az új divízió fő feladata a „Támogatások támogatása”. Ennek érdekében nagyon magas minőségű szakértői csapatot állítottunk rendelkezésre, akik elsősorban a vállalkozások/vállalatok tulajdonosait és felsővezetőit képesek támogatni a helyes támogatási és pályázati döntések meghoztatalában. Ezt a tevékenységet fókuszáltan az agrártámogatások és pályázatok területén fejtjük ki.

 

3. Technológia-fejlesztési divíziónk visszatér a gyökereihez és a továbbiakban Gazdaságfejlesztési Divízió-ként segíti majd jövőbeni tanácsadói munkánkat. Ennek keretében szerepünk a fejlesztési lehetőségek menedzselése és az azokat megvalósító projektek tanácsadói támogatása.

 

Csapatunk valamennyi elkötelezett munkatársa nevében szeretném megköszönni azt a rendkívül előremutató közös munkát, amely lehetővé teszi, hogy a gazdálkodó egységek támogatásának új, minden eddiginél eredményesebb korszakába lépjünk!

 

Döme Gábor
vezérigazgató
EURO-ECO Csoport