Ügyfélkapu  

   

Zöldtrágya vetőmagok, zöldtrágyázás

Tisztelt Partnereink!

Ismételten felhívjuk azon termelők figyelmét, akik az Agrár-környezetgazdálkodási programban (AKG) részt vesznek, hogy bizonyos célprogramok esetén a célprogram 5 éve alatt kötelező legalább egyszer zöldtrágya-növényt termeszteni és zöldtrágyázást megvalósítani, amely másodvetésben is történhet.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az idei évben is folytatja az EURO-ÖKO FARM PROJEKT Kft. az együttműködést a Lajtamag Kft-vel, mely Magyarország legnagyobb zöldtrágyanövény-vetőmag előállítója!

Hasznos információk:
  • Zöldtrágya-növény olyan vetett növényfaj lehet, amely növénytakaróként beborítja a talajt, és a talajtermékenység javításának céljából fejlődése vegetatív szakaszában, de legkésőbb az első virágzáskor teljes tömegében a talajba bedolgozásra kerül.
  • A mustár, a repce és az olajretek AKG-ban is vethető egymás után, de nem javasolt, mert a repce kártevői felszaporodhatnak.
  • AKG-nál a zöldtrágyázást továbbra is be kell jelenteni a beforgatást megelőzően, de eltörölték a 15 napos határidőt. A lényeg, hogy a beforgatás előtt megtörténjen a bejelentés.


Néhány ajánlott zöldtrágyanövény:

  • Olajretek, mustár, facélia: gyors növekedésű, igénytelen növények, megakadályozzák a tápanyag mélyebb rétegbe mosódását.
  • Pohánka: gyors növekedésű, fagyérzékeny növény, 50-80 cm-re nő meg.
  • Bíborhere, fehérhere, vöröshere: minden talajtípuson termeszthető, víz és hőigényes, taposást jól tűri.
  • Takarmányrepce: zöldtrágya értéke igen magas, takarmányként is jelentős.

Ezeken kívül zöldtrágyanövény-keverékek és más zöldtrágyanövény-vetőmagok is elérhetőek a lenti megrendelőlapon!

Amennyiben zöldtrágyázást terveznek, illetve vetőmagok után érdeklődnek, és ebben munkatársaink segítségét kérik, jelezzék szándékukat a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címünkre, vagy hívják a 06-96/213-788-as központi telefonszámunkat!

Az alábbi linkre kattintva megtalálják az aktuális vetőmag-megrendelőnket:

Vetőmag megrendelő

A megrendelőlapot az alábbi elérhetőségek valamelyikére juttassák el:

Email: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Fax: 06/96-213-788
Cím: EURO-ÖKO FARM PROJEKT Kft., EURO-ECO Csoport, 9200 Mosonmagyaróvár, Kossuth Lajos. u. 99.


Amennyiben az információkkal kapcsolatban kérdésük vagy észrevételük van, kérjük, jelezzék a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen!