Ügyfélkapu  

   

Megjelent az új földtörvény - teljes szövegezés hírszolgáltatásunkban

Tisztelt Partnereink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy megjelent a Magyar Közlönyben a 2013. évi CXXII. törvény a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról (ismertebb néven új földtörvény), ezzel véglegessé és hivatalossá vált a parlament által az elmúlt napokban elfogadott új jogszabály, valamint a benne foglalt előírások.
Az alábbiakban - előzetes tájékozódásként - szeretnénk közölni Önökkel a törvény teljes tartalmát.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az új földtörvény szabályai még nem léptek hatályba, azok fokozatosan - 2013. december 15. és 2014. május 1. napja között - lépnek érvénybe. (Tehát jövő év május 1-jén lesz teljes egészében alkalmazandó.)

Továbbá az új földörvényhez kapcsolódó kiegészítő törvények, valamint az ún. végrehajtási rendeletek, melyekben a földtörvényben külön nem részletezett eljárások, szabályok lesznek megállapítva, csak ezt követően - várhatóan 2013. második felében, végén és 2014. elején - fognak megjelenni. Ezekről egyelőre még nem született döntés sem az országgyűlés, sem a kormány részéről.

Emellett szintén tájékoztatjuk Önöket, hogy 2013. december 15-ig teljes egészében, ezt követően 2014. május 1-jéig részben még mindig a termőföldről szóló „régi földtörvény”, azaz az 1994. évi LV. törvény és kiegészítő rendeleteinek, törvényeinek előírásait kell alkalmazni földügyekben.

A mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló 2013. évi CXXII. törvény (új földtörvény) teljes szövegét az alábbi linkre kattintva tölthetik le:

2013. évi CXXII. törvény a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról

Az új földtörvényről hamarosan részleteiben is tájékoztatni fogjuk partnereinket.


Amennyiben az információkkal kapcsolatban kérdésük vagy észrevételük van, kérjük, jelezzék a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. email címen!